Bed & Breakfast Hotelhuisjes

I_KB architecten heeft samen met de ketenpartners Jansman Bouw en De Groot Installatietechniek het ontwerp gemaakt voor B&B huisjes (vrijstaande hotelhuisjes die geplaatst zijn op boeren erven).

De huisjes worden in fraaie zichtlijnen in het landschap geplaatst en door de transparantie van de huisjes loopt binnen en buiten mooi in elkaar over.

Het ontwerp van de huisjes is gebaseerd op staalframe bouw, met een hoge mate van prefabricage. De planning van de woningen is gemaakt op basis van een LEAN-uren-planning. Door de intensieve afstemming met alle partners rolden al op dag 9 de eerste delen uit de fabriek en werden richting de locatie getransporteerd. In totaal bestaat ieder huisje uit 4 delen.

De delen waren zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde compleet afgewerkt. Ook de badkamers kwamen compleet afgemonteerd aan op de bouw. De enige werkzaamheden die op locatie zijn verricht, zijn het vooraf aanbrengen van de stalen schroefpalen en het voor af-montage gereed maken van riolering, stroom en water. Op locatie zijn de 4 delen met behulp van een kraan geplaatst op de schroefpalen. Na het inrichten konden de huisjes direct verhuurd worden.

Stichting Bouw Research SBR-CURnet volgde het proces en maakte er een film over die te zien is op KennisPartner-Bouw TV op de site van SBR-CUR. 

Naar aanleiding van deze ketensamenwerking werken I_KB architecten, Jansman Bouw en De Groot Installatietechniek onder de naam Bouw•Novum aan andere innovatieve projecten en concepten. Binnenkort meer op onze site!

Plaats: Stieltjeskanaal
Start project: 2015
Categories:

Back to Top