LIEFDE VOOR HET LANDGOED

I_KB architecten was afgelopen vrijdag op TV! In de serie “Liefde voor het landgoed” was te zien hoe I_KB architecten bezig was met de ontwerpen voor de herbestemming van het Koetshuis van Landgoed Oolde in Laren (Gld). In “Liefde voor het landgoed” volgt de NPO bewoners van Nederlandse kastelen en buitenplaatsen. Zij hebben de missie om het familielandgoed te behouden voor de volgende generaties.

Voor Oolde hebben wij in samenwerking met Adviesbureau Haver Droeze en de familie verschillende scenario’s voor het landgoed ontwikkeld. Centraal in deze scenario’s staat de herbestemming van het prachtige Koetshuis ontworpen door architect E.L. Eberson in 1871 voor de toenmalige bewoonster gravin Van Wassenaer-Starrenburg-Van Rechteren-Limpurg. De herbestemming van het koetshuis vormt het vliegwiel voor de overige ontwikkelingen op het landgoed, om zo te komen tot economische dragers die het landgoed ook de komende generaties in stand kunnen houden.

De herbestemming biedt tegelijkertijd de mogelijkheid het pand op een verantwoorde wijze te verduurzamen.

Inmiddels zijn de TV-opnamen al enige tijd achter de rug en wordt er hard gewerkt aan de verdere uitwerking van de plannen. We houden u op de hoogte!

LINKJE NAAR DE UITZENDING (fragment begint na 26:22 minuten)