Bouw Zuiderwal vordert gestaag!

De bouw van 8 appartementen op de hoek van de Zuiderwal en de Schoolstraat verloopt voorspoedig; de contouren worden zichtbaar. Nog even en de steiger kan verwijderd worden en dan is echt goed te zien hoe deze hoek ingevuld is.

We houden u op de hoogte!

Kerstgeschenk 2022 – goede doelen – Kerstwens

I_KB architecten heeft een druk jaar achter de rug. We hebben gewerkt aan veel mooie, uitdagende en interessante opgaven. We kijken dan ook terug op een goed 2022.

Ook dit jaar leek ons een gift aan goede doelen een passende invulling van onze kerstgeschenken. Dit jaar hebben we gekozen voor de volgende goede doelen;

  • Rode Kruis; Zij helpen bij noodsituaties in Nederland en bij rampen en conflicten wereldwijd.
  • Stichting Burgerinitiatief; Zij ondersteunen alleenstaanden, echtparen, ouderen en gezinnen die in verborgen armoede leven.
  • Samen Lachen; Zij organiseren leuke uitjes voor kinderen bij wie dat door de thuissituatie niet mogelijk is.

Graag willen we onze opdrachtgevers en relaties bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking in het afgelopen jaar! Wij wensen iedereen fijne feestdagen en het allerbeste voor 2023! Wij hopen dat 2023 een gezond jaar wordt in alle opzichten, waarin we weer samen kunnen bouwen aan mooie projecten!

Ons kantoor is in verband met de Kerstvakantie gesloten tot en met 6 januari. Vanaf dan staan we weer graag voor u klaar!

Bouw 35 woningen Zwolle in volle gang!

De realisatie van de 35 woningen die I_KB architecten heeft ontworpen voor DeltaWonen in Zwolle vordert gestaag. Inmiddels heeft Ufkes Bouw de casco’s staan en zal men binnenkort starten met het metselwerk. Het proefmuurtje is inmiddels door ons goedgekeurd!

21 WONINGEN WEGGELER ALMELO

In nieuwbouwplan Het Weggeler heeft I_KB architecten in opdracht van Koopman Vastgoed 21 woningen ontworpen. Aan de Diamantstraat worden 1 vrijstaande en 4 twee-onder-één kap woningen type Oslo gebouwd en aan de Robijnstraat komen in totaal 16 twee-onder-één kapwoningen type Stockholm en Kopenhagen. De woningen kenmerken zich door een rijke detaillering, fraaie metselwerkdetails en hoogwaardige materialen en afwerking. Inmiddels is de verkoop gestart en zal binnenkort ook de bouw van de woningen beginnen.

Ontwerp I_KB architecten in de voorselectie van de Nationale Houtbouwprijs 2022!

In de categorie “seriematige houtbouw” is de door I_KB architecten ontworpen Bouw●Novum 5.4. woning opgenomen in de voorselectie voor de Nationale Houtbouwprijs 2022. Uit deze voorselectie worden de genomineerden gekozen, waaruit vervolgens de uiteindelijke award-winnaars gekozen zullen worden.

De volledig houten woning is remontabel gebouwd en aan te passen naar de verschillende levensfasen van de bewoners. In een Bouw●Novum 5.4 woning kunnen mensen blijven wonen door het levensloopbestendige concept. De woning kan meegroeien met de levensfasen van een huishouden. Bij behoefte aan meer ruimte kan de 1,5-laagse woning (een-of tweepersoons huishoudens) uitgebreid worden naar een volwaardige eengezinswoning in twee of drie volledige bouwlagen. Dit hoeft niet permanent, omdat de uitbreiding ook weer in te breiden is, zelfs tot een gelijkvloerse seniorenwoning aan toe. Zo wordt er op maat gebouwd. Hierdoor wordt grondstofverspilling voorkomen, waarmee de basis voor echt circulair bouwen is gelegd.

Het casco is opgetrokken uit CLT en de voor-en achtergevels uit houtskeletbouw. De woningen zijn ontkoppeld gebouwd. Dit betekent dat het casco en de installaties volledig scheiden van elkaar gebouwd zijn. Dit zorgt voor een hoge restwaarde van de elementen bij einde levensduur van de woning. Verder is gebruik gemaakt van lokale productie en assemblage. Dit beperkt de stikstofuitstoot door de korte transportbewegingen.

De bekendmaking van de winnaars is tijdens de Houtdag 2022 op 15 november 2022.

FEESTELIJKE HANDELING WOON-ZORGVILLA ST. WILLIBRORDUS RUURLO

Vorige week woensdag vond de feestelijke handeling plaats bij de woon-zorgvilla die I_KB architecten heeft ontworpen in Ruurlo. De bouw van deze duurzame en volledig gasloze woonzorgvilla met 22 zorgappartementen is inmiddels in volle gang. Tijd dus voor een feestelijk moment! Nadat de wethouder van de Gemeente Berkelland de “eerste” steen had gelegd werden de vorderingen in de bouw onder het genot van een hapje en een drankje bekeken en besproken. De planning is dat het pand in maart volgend jaar opgeleverd kan worden, zodat exploitant Saamborgh het in gebruik kan nemen. Wij houden u op de hoogte van de vorderingen!

STUDIEREIS ROME

Afgelopen maand heeft I_KB architecten zich een paar dagen verdiept in de architectuurgeschiedenis van Rome, de invloed van religie en macht op de architectuur en de leefbaarheid en toekomstbestendigheid van een historische stad. En wat een reis was dat! En wat een bijzondere stad is Rome! Het programma zat vol interessante excursies en rondleidingen en we hadden het geluk bevlogen gidsen te treffen met boeiende verhalen. We hebben dan ook veel gezien, geleerd en inspiratie opgedaan. Gelukkig was er ook tijd om te genieten van het prachtige weer, de gezellige pleinen en het heerlijke Italiaanse eten…

Vrijeschool de Vuurvogel opgeleverd

Net voor de bouwvak was de verbouwing van de Vuurvogel gereed. Nu kan de school verhuizen en kunnen de leerlingen in het nieuwe schooljaar beginnen in hun nieuwe school. We wensen de leerlingen en leerkrachten veel plezier in het vernieuwde schoolgebouw! 

Bouw Berkeloevers vordert gestaag

I_KB architecten bouwt op dit moment 9 woningen aan de Berkeloevers; 6 levensloopbestendige woningen en 3 vrijstaande villa’s. Een deel van de woningen zal al voor de bouwvak opgeleverd worden en enkele woningen zullen kort na de bouwvak opgeleverd worden.

Ondanks de uitdagingen van deze tijd, slagen de uitvoerende partijen er in om uitstekend werk te leveren én behoorlijk binnen de planning te blijven. En daar zijn wij heel blij mee!

Bouwvergunning 8 woningen Zuiderwal verleend!

Op de hoek van de Zuiderwal en Schoolstraat is een ontwerp gemaakt door I_KB architecten, waarbij het behoud van de monumentale boom op de hoek het uitgangspunt was. Het ontwerp kenmerkt zich door 4 eigentijdse stads / grachtenwoningen in een fraaie rood gemêleerde baksteen. Op de begane grond zijn 4 appartementen gesitueerd, met daarboven 4 maisonnettes. Alle woningen zijn voorzien van riante terrassen en balkons. Op dit moment worden de uitvoeringsstukken gereed gemaakt, zodat binnenkort met de bouw gestart kan worden.