Verbouwing woonhuis Eindhoven

Onlangs is de verbouwing in Eindhoven afgerond. En het eindresultaat mag er zijn! De in de jaren 80 onder architectuur gebouwde villa is met respect verbouwd tot een eigentijdse en duurzame woning. Aandacht voor het lijnenspel, detaillering en kleur- en materiaal gebruik hebben gezorgd voor een evenwichtige architectuur met een hoogwaardige uitstraling. De villa is weer helemaal up-to-date en klaar voor de toekomst!

Goede doelen – Kerstwens

2023 was een mooi jaar voor ons; we hebben samen met onze opdrachtgevers en adviseurs gewerkt aan leuke en uitdagende projecten. We hebben een aantal spraakmakende projecten opgeleverd en zullen nog voor 1 januari aanstaande een aantal aanvragen voor een Omgevingsvergunning de deur uit doen. Ook voor 2024 is onze opdrachtenportefeuille goed gevuld met mooie uitdagingen. We kijken er dan ook al naar uit om na de kerstvakantie weer aan de slag te gaan!

Graag willen we onze opdrachtgevers en relaties bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking in het afgelopen jaar! Wij wensen iedereen fijne feestdagen en het allerbeste voor 2024. Graag maken wij de wereld ook in 2024 weer een beetje mooier door samen te bouwen aan mooie projecten!

Ook dit jaar leek ons een gift aan goede doelen een passende invulling van onze kerstgeschenken. Dit jaar hebben we gekozen voor de volgende goede doelen;

  • Rode Kruis; Zij helpen bij noodsituaties in Nederland en bij rampen en conflicten wereldwijd.
  • Stichting ALS; Zij brengt mensen en partijen samen om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en oplossing van de spierziekte ALS.
  • Samen Lachen; Zij organiseren leuke uitjes voor kinderen bij wie dat door de thuissituatie niet mogelijk is.

Ons kantoor s in verband met de kerstvakantie gesloten van 22 december tot 8 januari. Vanaf dan staan we graag weer voor u klaar!

Welstand akkoord / transformatie kantoorgebouw Zwolle

I_KB ARCHITECTEN heeft het ontwerp gemaakt voor de transformatie van een voormalig kantoorgebouw naar appartementen. In opdracht van SWZ wordt het gebouw getransformeerd en opgetopt met een aantal lagen. In totaal worden zo 88 appartementen gerealiseerd voor de sociale huur.

Het bestaande pand wordt gestript en het bestaande betoncasco vormt het skelet voor de nieuwe situatie. De gevels worden geheel vernieuwd en uitgevoerd in prefab geveldelen voorzien van steenstrips. Het woongebouw krijgt daarmee een hoogwaardige woonuitstraling, die verder versterkt wordt door de balkons. Door horizontale banden aan te brengen wordt op een eigentijdse manier gerefereerd aan de bestaande horizontale geleding van de betonnen kantoorgevels. In verband met geluidsbelasting op de gevels worden sommige balkons verglaasd uitgevoerd.

Door te spelen met de posities van de balkons in combinatie met de horizontale banden in de gevel ontstaat een evenwichtige compositie. Het nieuwe woongebouw vormt zo een markante invulling op de hoek van de Zwartewaterallee en de Monteverdilaan. De aanvraag omgevingsvergunning loopt en inmiddels is het welstandsakoord binnen!

Verbouwing Reubezorg Lochem gestart

Inmiddels is de verbouwing voor Reubezorg gestart. We gaan in de bestaande boerderij een woonzorgvoorziening realiseren voor 9 cliënten van Reubezorg. Naast 9 zit-slaapkamers worden ook een gezamenlijke keuken en eetkamer en een riante woonkamer gerealiseerd in het pand. De verbouwing wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Dimmendaal, in samenwerking met Elkink installatietechniek en De Meesters in Techniek. Deze partners hebben ook onze ontwerpen voor de verbouwing van het logeerhuis en de nieuwbouw van de dagbestedings-loods van Reubezorg gerealiseerd.  We zijn erg tevreden over deze samenwerking en kijken uit naar de realisatie van de woonzorgvoorziening, die een nieuwe dimensie aan het zorgaanbod van Reubezorg toevoegt!

Transformatie Tramstraat Lochem vordert gestaag

De transformatie van het voormalige kantoorpand aan de Tramstraat tot 18 appartementen vordert gestaag. Aannemersbedrijf Driesten Harskamp is inmiddels begonnen aan de laatste werkzaamheden. De appartementen zijn reeds allemaal verkocht. Binnenkort de foto’s van het opgeleverde pand!

Oplevering 6 appartementen De Smedery Almelo

Net voor de bouwvakvakantie zijn de 6 appartementen aan de Grotestraat in Almelo opgeleverd door aannemersbedrijf Hoek. In opdracht van Koopman Vastgoed heeft I_KB architecten het ontwerp gemaakt voor de sloop van de bestaande opstallen en de realisatie van een hoogwaardige binnenstedelijke invulling. Het project is één van de eerste projecten van de transformatie van het voormalige winkelgebied naar een gebied met een mix van wonen, werken, winkels en horeca. De invulling op de hoek van de Grotestraat vormt zo een belangrijke aanzet voor het Groot Havenkwartier.

Heropening Vrijeschool de Vuurvogel

Na een interne verbouwing is de Vuurvogel vrijdag heropend! De verbouwing is een afgewogen mix van bestaand en nieuw. De bestaande en deels monumentale waarden zijn behouden gebleven en aangevuld met nieuwe elementen. Zo zijn de plafonds van de klaslokalen doorgetrokken tot in de nok, waardoor de spanten in het zicht zijn gekomen en er ruimtelijke klaslokalen zijn ontstaan. Ook is er een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd en uiteraard is de school getransformeerd naar een frisse school en is de school aardgasvrij!

Wij wensen de leerlingen en leerkrachten veel (werk)plezier in de nieuwe school!

Feestelijke opening st. Willibrordus

Afgelopen maand is het zorgcomplex St. Willibrordus opgeleverd. Nadat de St. Willibrordusschool enige jaren leeg had gestaan is het door I_KB architecten in opdracht van Gaudium Real Estate getransformeerd naar een zorgcomplex met 21 appartementen. De karakteristieke topgevel is behouden en vormt ook in de nieuwe setting een indrukwekkende entree. Naast de zelfstandige zorgappartementen zijn ook gemeenschappelijke voorzieningen als een woonkamer en een gezamenlijke tuin met terrassen opgenomen in het plan. Binnenkort opent zorgorganisatie Saamborgh de deuren van huize Willibrordus voor de nieuwe bewoners. Wij wensen de bewoners veel woonplezier!

foto’s ©egbertdeboer.com

Bouw Zuiderwal vordert gestaag!

De bouw van 8 appartementen op de hoek van de Zuiderwal en de Schoolstraat verloopt voorspoedig; de contouren worden zichtbaar. Nog even en de steiger kan verwijderd worden en dan is echt goed te zien hoe deze hoek ingevuld is.

We houden u op de hoogte!

Bouw 35 woningen Zwolle in volle gang!

De realisatie van de 35 woningen die I_KB architecten heeft ontworpen voor DeltaWonen in Zwolle vordert gestaag. Inmiddels heeft Ufkes Bouw de casco’s staan en zal men binnenkort starten met het metselwerk. Het proefmuurtje is inmiddels door ons goedgekeurd!