Welstand akkoord / transformatie kantoorgebouw Zwolle

I_KB ARCHITECTEN heeft het ontwerp gemaakt voor de transformatie van een voormalig kantoorgebouw naar appartementen. In opdracht van SWZ wordt het gebouw getransformeerd en opgetopt met een aantal lagen. In totaal worden zo 88 appartementen gerealiseerd voor de sociale huur.

Het bestaande pand wordt gestript en het bestaande betoncasco vormt het skelet voor de nieuwe situatie. De gevels worden geheel vernieuwd en uitgevoerd in prefab geveldelen voorzien van steenstrips. Het woongebouw krijgt daarmee een hoogwaardige woonuitstraling, die verder versterkt wordt door de balkons. Door horizontale banden aan te brengen wordt op een eigentijdse manier gerefereerd aan de bestaande horizontale geleding van de betonnen kantoorgevels. In verband met geluidsbelasting op de gevels worden sommige balkons verglaasd uitgevoerd.

Door te spelen met de posities van de balkons in combinatie met de horizontale banden in de gevel ontstaat een evenwichtige compositie. Het nieuwe woongebouw vormt zo een markante invulling op de hoek van de Zwartewaterallee en de Monteverdilaan. De aanvraag omgevingsvergunning loopt en inmiddels is het welstandsakoord binnen!